MANSIKKAKAKKU ILMAN KANANMUNAA
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaota, pikkuneidin oma lisäys
2 1/2 tl leivinjauhetta
100g pullomargariinia
1 prk mangososetta (vauvanruokapurkki)
2 dl kivennäisvettä
kostutus:
sitruunanmakuista kivennäisvettä
täyte:6 liivatelehteä
200g tuorejuustoa
1/2 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa (vähälaktoosinen)
200g mansikoita
1 rkl sitruunanmehua
koristelu:
täyte:6 liivatelehteä
200g tuorejuustoa
1/2 vaniljatanko
2 dl kuohukermaa (vähälaktoosinen)
200g mansikoita
1 rkl sitruunanmehua
koristelu:
200g mansikoita
1 1/2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, viimeisenä kivennäisvesi varovasti sekoittaen
2. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuuassa ja kumoa kakku
3.Leikkaa poikittain kahteen levyyn.Laita yksi levy takaisin puhdistettuun (irtopohja)kakkuvuokaan ja kostuta levy kivennäisvedellä
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja ota 1/2 siemenet kulhoon (toisen puolen voi laittaa maustamaan sokeria purkkiin, tai valmistaa siitä vaniljasokeria, jos sille ei ole heti käyttöä). Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljan siemenet. Vaahdota kerma. Murskaa mansikat. Yhdistä juustoseos, kermavaahto ja mansikat ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna levätä hetki
5. Kaada täyte kostutetulle kakkulevylle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta kivennäisvedellä. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään
6.Leikkaa mansikat viipaleiksi ja levitä kakun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kiille tasaisesti mansikoiden päälle
3.Leikkaa poikittain kahteen levyyn.Laita yksi levy takaisin puhdistettuun (irtopohja)kakkuvuokaan ja kostuta levy kivennäisvedellä
4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja ota 1/2 siemenet kulhoon (toisen puolen voi laittaa maustamaan sokeria purkkiin, tai valmistaa siitä vaniljasokeria, jos sille ei ole heti käyttöä). Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vaniljan siemenet. Vaahdota kerma. Murskaa mansikat. Yhdistä juustoseos, kermavaahto ja mansikat ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa ja purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne sitruunanmehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna levätä hetki
5. Kaada täyte kostutetulle kakkulevylle. Nosta toinen levy päälle ja kostuta kivennäisvedellä. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään
6.Leikkaa mansikat viipaleiksi ja levitä kakun pinnalle. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi kiille tasaisesti mansikoiden päälle
Onpas ihanan näköinen kakku! Oikea nami!
VastaaPoistakiitos, mansikoilla (tai muillakin marjoilla) ja hyytelösokerilla saa kivasti pinnan kakkuun
VastaaPoista