sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Krutonkeja

Leivoin eilen teinille ja itselleni aterian lisukkeeksi focacciaa yhtään ajattelematta, että olemme kahdestaan.  Vaikka teini söi leipää urakalla, sitä myös jäi.  Focacciahan on parhaimmillaan leipomispäivänä, joten piti keksiä jämille muuta käyttöä.  Oiva vanhenevan leivän hävityskeino on krutongit. Tavallisesti teen krutongit pannulla, nyt käytin uunia. Koska focacciassa oli jo rosmariinia, lisäsin krutonkien mausteeksi vain valkosipulia. 

KRUTONGIT UUNISSA

leipää
valkosipulia maun mukaan
rypsiöljyä
(rosmariinia/ timjamia)

1. Leikkaa leipä pieniksi (1x1cm) kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet
2. Lorauta uunipannulle rypsiöljyä. Kaada leipäkuutiot ja valkosipulin kynnet pannulle ja sekoittele käsin. Levitä leipäkuutiot tasaisesti pannulle. Paista 200 asteessa kunnes leipäkuutiot ovat saaneet vähän väriä. Tähän menee vajaa kymmenen minuuttia. Krutongit tummuvat helposti liikaa, joten uunin luota ei kannata lähteä kauas
3. Kaada valmiit krutongit leivinpaperin päälle rapeutumaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti