Punajuuripussi kummittelee jääkaapin vihanneslaatikossa. Aikomus oli kokata jo viikko sitten useampi erilainen punajuurivoittoinen ruoka. Jotenkin vain tämä arki on ei suosi punajuuren käyttöä. Tunnin kiehumisaika ei sovi työpäivän jälkeen tapahtuvaan ruuanlaittoon, ellei tehdä seuraavan päivän ruokaa. Näin suunnitelmallinen en yleensä ole, ellen sitten tavalliseen tapaani tee suurkeittiöannosta, josta toki riittää ainakin huomiseksi. Oletan syöneeni tätä kastiketta lapsena. En voi kyllä olla aivan varma, sillä äiti tuskin laittoi sinihomejuustoa ruokiin, vaikka muuten edistyksellistä ruokaa tekikin. Jostain maku kuitenkin on tuttu. Alunperin kastike piti tarjoilla pastan kanssa. Jotenkin vain taloudesta ei löytynyt pastaa, joten päädyimme keitettyihin perunoihin. Niiden kanssa äitikin olisi kastikkeen tarjoillut.
JAUHELIHA-PUNAJUURIKASTIKE
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400g naudan jauhelihaa
rypsiöljyä
500g punajuuria
2 rkl vehnäjauhoja
muru kasvisliemikuutiosta
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
sinihomejuustoa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta punajuuret karkealla terällä
2. Lämmitä paistinpannulla öljy ja kuullota sipulit. Lisää punajuuriraaste ja paista muutama minuutti välillä sekoitellen. Siirrä paistokasariin
3. Lisää pannulle öljyä, anna lämmitä ja paista jauheliha murumaiseksi. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemikuution muru ja vesi, anna kiehahtaa sekoitellen. Kaada jauheliha punajuuren ja sipulin sekaan kasariin.Sekoita hyvin ja laita kansi päälle. Anna kiehua hiljakseen puolisen tuntia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä
4. Lisää ruokakerma ja murustele maun mukaan sinihomejuustoa mukaan. Tähän annokseen laitoin n 1/2 dl . Sekoita ja anna lämmitä. Tarkista maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti