PIZZAA ERILAISIN TÄYTTEIN
pizzapohja:
4 dl huoneenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
1 tl sokeria
8-9 dl durumvehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
1. Sekoita suola, sokeri ja pizzamauste veteen. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja vispaa puolet jauhoista veden sekaan. Alusta loput jauhot käsin, lisää alustuksen lopussa öljy. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi
Tee tällä välin tomaattikastike, varaa täyteaineet käsille ja laita uuni lämpiämään 250-asteeseen ja juuri ennen taikinan kaulimista 2 uunipeltiä hetkeksi uuniin lämpiämään (näin saat rapean pohjan , jos et omista pizzakiveä tai leivinuunia). Paistoin pizzat kahdessa erässä, 2 pizzaa kerrallaan.
2. Jaa kohonnut taikina neljään palaan ja kauli palat ympyrän muotoisiksi.
TOMAATTIKASTIKE
400 g yrttimausteista tomaattimurskaa
3 rkl tomnaattipyrettä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
mustapippuria
1. Sekoita kaikki aineet ja anna kiehua hetki
PIZZAN KASAAMINEN
1. Nosta kaulittu taikinaympyrä kuumalle uunipellille.
2. Levitä päälle tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta
3. Levitä päälle mieleisesi täytteet. Paista 250 -asteessa kymmenisin minuuttia
Kinkku-jauhelihapizza; kinkkusuikaleita, ruskistettua jauhelihaa (mausteena mustapippuria, paprikaa ja loraus soijaa), sinihomejuustomarua |
Yrittäjän pizza menossa uuniin; katkarapuja, simpukoita ja sipulia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti