keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Sunnuntain broileri

Viikonloppuisin pataruuat ovat käteviä. Pienen esivalmistelun jälkeen ruuan voi jättää uuniin ja tehdä viimeisiä pihatöitä tai käydä vaikka pienellä kävelylenkillä. Padasta riittää vielä yhden arki-illankin ateriaksi, jolloin kaupan kautta kotiin juokseminen jää väliin.
Tällä kertaa kokeiluun pääsi  viimetalvisen, vuoden ensimmäisen Glorian Ruoka & Viinin broileripata. Pata olisi riittänyt ateriaksi pelkästäänkin, mutta keitin lisukkeeksi spagettia, sillä teini ei pidä padan kikherneistä . Jos niitä nyt edes huomasi. Pataa maustoivat mukavasti vielä yrttiruukuissa rehottavat salvia ja timjami.


SITRUUNASSA JA YRTEISSÄ MARINOITU BROILERI
KIKHERNEIDEN JA KASVISTEN KANSSA

6 broilerin koipireittä
1 1/2 dl oliiveja
3 porkkanaa
1 paprika
4 pientä punasipulia
1 tlk kikherneitä
1 1/2 rkl kanafondia
*
marinadi:
reilusti salviaa
reilusti timjamia
1 iso valkosipulia
1 iso sitruuna
1 tl mustapippureita
3 laakerinlehteä
1 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä

1. Valmista marinadi. Hienonna salvia ja timjami suureen kulhoon. Kuori valkosipulit ja leikkaa puolikkaiksi kulhoon. Pese sitruuna ja viipaloi kulhoon. Lisää loput marinadin ainekset ja sekoita hyvin. Poista broilerista liika rasva. Taita ja leikkaa koivet kahteen osaan ; koipi ja reisi erilleen. Upota broilerinkoivet ja oliivit marinadiin. Peitä kulho ja anna marioitua seuraavaan päivään
2. Kuori porkkanat ja lohko se reiluiksi paloiksi. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Kuori sipulit ja puolita ne kantoineen. Pane kasvikset uunipataan. Huuhtele kikherneet ja lisää pataan
3. Nosta broilerit marinadista ja pyyhi yrtit pois pinnalta. Paahda broilereihin molemmin puolin kaunis väri ja nosta pataan.Lisää kanafondi. Kaada marinadi päälle
4. Paista 225-asteessa  20 minuuttia, kunnes ruuan pinta saa väriä. Sekoita pataa ja nosta alempan olleet broilerin palat pinnalle. Paista toiset 20 minuuttia. Alenna lämpö  175-asteeseen ja paista vielä noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti