Pakastimessa on kummitellut muutaman voitaikinalevy ja olen jo pitkään suunnitellut niiden käyttämistä jonkun keiton kantena. Nyt viikon ensimmäiseksi ateriaksi valmistui pikainen suppilovahverokeitto ja kansi-idea pääsi käyttöön.Kuivattuja sieniä pitäisi liottaa muutama tunti ennen käyttöä, nyt mentiin vartin liotuksella. Kiinnitin kannt vähän huolimattomaksi ja uunissa kannet pääsivät koskettamaan keittoa, joten leivonnaisen alapinta pysyi pehmeänä. Ei se kyllä makua haitannut. Lopuista voitaikinalevyistä leikkasin nauhoja, jotka kiersin parille kierteelle, voitelin munalla ja ripottelin päälle parmesaaniraastetta.
SUPPILOVAHVEROKEITTO VOITAIKINAKANNELLA
kuivattuja suppilovahveroita
*
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
4 viipaletta pekonia
voita
3 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
*
voitaikinalevyjä
kananmuna voitelemiseen
parmesaaniraastetta
1. Laita sienet likoamaan
2.Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa pekoni pieneksi
3.Kuumenna kattila ja sulata voi, kuullota sipuleita voissa pari minuuttia.
4. Purista sienistä vesi pois. Säästä vesi! Hienonna sienet pieneksi. Lisää pekonit ja sienet kattilaan. Paista sekoitellen 3-4 minuuttia.Lisää sienten liotusvesi ja anna keiton viitisen minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua 5 minuuttia. Mausta. Soseuta keitto halutessasi
5. Kauli voitaikinalevyjä ohuemmiksi. Leikkaa tarjoilukulhon avulla hieman kulhon yläreunaa isompia ympyröitä niin monta kuin on ruokailijoita
6. Jaa keitto kulhoihin. Voitele kulhon yläreuna kananmunalla ja nosta taikinakansi päälle. Painele kansi huolellisesti kiinni kulhon reunoihin. Voitele kansi ja ripottele parmesaaniraastetta päälle. Nosta kulhot uunivuokaan ja uuniin. Paista 200-asteessa n 7 minuuttia tai kunnes taikinakansi on kauniin ruskea
Hum, pitäisköhän tehdä kannellista soppaa...
VastaaPoistaLeipä eli jälkikasvulle tarpeelliset hiilihydraatit valmistuvat näin helposti ja vähän huolellisemmalla työllä annokset kelpaisivat juhlavaksikin keitoksi, eli kokeilepa
VastaaPoistaMielenkiintoinen versio, pitäisiköhän kokeilla :)
VastaaPoistakokeile, ja kerro saitko kannen onnistumaan paremmin kuin minä
VastaaPoista