Jokaiselle kanarian-kävijälle ovat tuttuja ryppyperunat ja mojo-kastike. Kastike tunnetaan espanjankielisissä maissa molemmin puolin Atlanttia ja siitä on turisteille tuttujen punaisen ja vihreän lisäksi lukuisia muita versiota. Aikomukseni on ollut tehdä vihreää korianterista mojoa jo monta kertaa, jotenkin se on vain unohtunut. Nyt kunnostauduin. Kimmokkeena oli itse asiassa kirja-alesta ostamani Vahteran & kumppaneiden Mojo-kirja. Kopioin ohjeen liki suoraan, vain korianteria ja valkosipulia on omassa versiossani enemmän ja sipulina kesäsipulin varsia. Perunat jäivät helteisenä päivänä väliin, sillä kastike maustaa kaikkea grillattua lihaakin erinomaisesti.
MOJO-KASTIKE - korianterinen
1 punainen paprika
1 mieto vihreä chili
1 sitruunan mehu
1 dl lehtipersiljaa
1 dl basilikaa
vajaa 1 dl korianteria
pari kesäsipulin vartta
3 valkosipulin kynttä
1 dl hyvää oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Kuori ja lohko valkosipulit, paloittele chili ja paprika pienemmäksi. Leikkaa yrttejä varsineen muutamaan osaan. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja aja soseeksi. Ohenna tarvittaessa vedellä
2. Anna valmiin kastikkeen maustua jääkaapissa vähintään tunteja ennen tarjoilua. Kastike säilyy kylmässä muutamia päiviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti