Kunnon burgeri toimii aina. Kotikutoiseen voi soveltaa mieleisiään makuja tai kaapista löytyviä tarvikkeita. Jos leipänä käyttää ruisleipää ja väliin kasaa runsaasti vihanneksi, ruoka on myös terveellistä. Tässä burgerissa chevre-juusto kumoaa liian terveellisyyden.
MÖKKILÄISEN CHEVRE-BURGERI (neljälle)
400g jauhelihaa
1 muna
loraus soijaa
mustapippuria myllystä
*
4 reissumiestä
iso tomaatti
jäävuorisalaattia
chevrejuustoa
kesäsipulin varsia
*
3 rkl pestokastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1. Valmista jauhelihataikina ja muotoile 4 pihviä. Grillaa parilalla molemmin puolin
2. Kuumenna samalla leivät grillin ylätasolla
3. Kuumenna myös viipaleiksi leikattu chevre grillin ylätasolla
4. Sekoita pestosta, sitruunanmehusta ja öljystä kastike
5. Leikkaa tomaatit ja sipolinvarret viipaleiksi, revi salaattia pienemmäksi
6. Kokoa burgerit: leivälle pestokastiketta, salaattia, pihvi, chevreä, tomaattia, sipulinvarsia ja toinen leipä kanneksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti