tiistai 13. heinäkuuta 2010

Pikasalaattia

Sunnuntaina perhe kotiutui kohtuullisen lämpimään viikon tyhjillään olleeseen kotiin. Matkalla käytiin Alepan kautta hakemassa maitoa ja leipää. Mökiltä mukaan tuli joitain vihanneksia. Ruokaa pitäisi kuitenkin valmistaa, aika nopeastikin. Jääkaapista löytyi purkki ananasta mehussaan ja pakastimesta onneksi kokonainen pussillinen kala-auton scampivartaita. Saimme siis aikaiseksi varsin maittavan salaatin. Scampien sulatuksessa oikaisin, eli laitoin vartaat kylmään veteen vartiksi.


SALAATTI GRILLATUISTA SCAMPEISTA

salaattia
rasia kirsikkatomaatteja
1/2 kurkku
pieni purkki ananaspaloja
6 scampivarrasta

*
2 valkosipulinkynttä
4 rkl soijaa
4 rkl oliiviöljyä
cayennepippuria
3 rkl mehua ananaspurkista

*
valmista ultralight majoneesia
2 valkosipulinkynttä

1. Sulata scampivartaat (mieluiten jääkaapissa 3 tuntia), kuivaa vartaat
2. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon oliiviöljy, soija ja mehu, mausta caynnepippurilla. Sekoita. Sivele vartaat marinadilla. Jos aikaa on, voit antaa marinoitua puolisen tuntia
3. Valmista aioli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita majoneesiin. Anna maustua
4. Revi salaatin lehdet tarjoiluastiaan. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja kuutioi kurkku ja laita salaatin sekaan. Kaada ananaspalat päälle
5. Grillaa vartaita minuutti per puoli, laita vartaat salaatin päälle tai vedä scampit vartaista salaatin sekaan. Voit kaataa lopun marinadin maustamaan salaattia. Tarjoa aiolin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti