torstai 1. heinäkuuta 2010

Kesän satoa

Tuoreiden tomaattien ollessa parhaimmimmillaan niitä kuluu erilaisissa salaateissa, ja myös pelkästään napsittuna kiloja viikossa. Hyvä perheenemännän kuuluu suunnata katse tulevaisuuteen ja säilöa satoa tulevan varalle. Säilöntä ei muuten todellakaan ole minun juttuni. Tämä ohje kuitenkin pomppasi kiinnostavana Glorian ruoka & viinistä 4/2010 esiin ja päätyi kokeiluun. Säilyke on onneksi syötävää jo parin päivän kuluttua. Sopii hyvin kesäisten grillattavien kanssa.


MAUSTEISET TOMAATIT

500g kirsikkatomaatteja
1 l vettä
1 1/2 tl suolaa

LIEMI:
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl valkoista balsamicoa
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl (vaaleaa) muscovadosokeria
1 rkl kokonaisia korianterinsiemeniä
5 kokonaista neilikkaa
5 kokonaista maustepippuria
kanelitanko

1. Huuhtele tomaatit. Pistele kuhunkin muutama reikä. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Ota kattila levyltä ja laita tomaatit veteen. Anna seistä 1 minuutti. Nosta tomaatit reikäkauhalla pois
2. Mittaa liemen aineet kattilaan. Keitä kunnes sokeri on liuennut. Lisää tomaatit ja haudurta muutama minuutti. Tomaatit eivät saa hajota. Nosta tomaatit reikäkauhalla lasipurkkiin. Kuumenne liemi uudelleen ja kaada tomaattien päälle ja sulje purkit. Anna purkkien jäähtyä ja nosta ne sitten jääkaappiin maustumaan 2-3 päiväksi. Tomaatit säilyvät kylmässä viikkoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti