Kalastus on yksi perheen miesten mielipuuhista mökillä. Tänä vuonna mökkeilypäiviä on ollut tavallista vähemmän. Liekö se syynä järvestä nousseiden kalojen määrän vähyyteen. Nyt saalista kuitenkin tuli ja viikon kaksi kala-ateriaa on nautittu. Saaliina meillä on yleensä, turhaan parjattu, hauki. Haukifileet jauhetaan käsikäyttöisellä lihamyllyllä kolmeen kertaan. Tämän jälkeen ruodoista ei ole tietoakaan ja makuhan on maustajasta kiinni. Perinteisen Kivilahden haukipihvien resepti jää vielä odottamaan, sillä teini kertoi kyllästyneensä niihin. ( Voiko siis ruokaan kyllästyä, jos sitä saa korkeintaan 2 kertaa viikossa parin kuukauden aikana? Eikä siis edes joka viikko tuona aikana)
HAUKIPIHVIT
500g jauhettua haukea
2 munaa
3 rkl ketsuppia
3 rkl ruokakermaa
3 tl Thai red curry jauhetta (Santa Maria)
1/2 dl hienonnettua valkosipuliruohosipulia
suolaa
1. Sekoita aineet taikinaksi ja anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia
2. Muotoile kostutetuin käsin pihveiksi ja paista voi-rypsiöljyseoksessa pari minuuttia molemmin puolin. Tarjoile uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti