torstai 18. helmikuuta 2010

Kalaa työpäivän jälkeen


Toisinaan on pakko turvautua eineksiin työpäivän jälkeen, kun kotiutumisen jälkeen on vain hetki ennenkuin pitää rientää jo harrastuksiin. Jos aikaa on edes puoli tuntia on turha väittää, ettei ehtisi valmistaa ateriaa itsekin. Tämä kalaruoka lisukkeineen (al dente keitettyjä hunajaporkkanoita ja herneitä) oli pöydässä alle 20 minuutissa aloittamisesta. Eikä maistu pikaruualta! Aineet kirjoittelin ylös jostain viikonlopun kokkiohjelmasta Liv:llä, mittasuhteet ovat omiani kun en niitä enää muistanut.



KAPRIS-SITRUUNAKALA

Vaaleaa kalaa fileinä 1/ ruokailija
voita
4 valkosipulin kynttä viipaloituna
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1/2 dl kapriksia hienonnettuna
1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria myllystä

1. Paista kalafileet voissa nopeasti molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla. Laita lautaselle ja folio päälle
2. Lisää pannulle reilusti voita, anna ruskistua, mutta ei palaa. Lisää viipaloidut valkosipulin kynnet, anna paistua hetki. Kaada sekaan sitruunan mehu, ruohosipulit, persilja & kaprikset ja sekoita. Nosta kalafileet takaisin pannulle ja nostele kastiketta fileiden päälle. Ruoka on valmista tarjottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti