LOHIPASTRAMI JA WASABIKASTIKE
600g lohifileetä (keskiosaa)
1 1/2 rkl merisuolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
1 tl viherpippureita
1 tl roseepippureita
WASABIKASTIKE
1 tlk (200g) ruokajugurttia
1 tl wasabitahnaa
1/2 tl dijonsinappia
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1. Poista lohesta ruodot. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja rouhi pari kierrosta mustapippuria myllystä Kääri filee kelmuun ja laita graavautumaan jääkaappiin vuorokaudeksi
2. Pyyhi lohen pinnalta suolakiteet pois. Poista nahka. Leikkaa filee ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin 4 tangoksi. Rouhi viher- ja rosepippurit morttelissa. Mausta lohitangot seoksella
3. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla ilman rasvaa kultakin sivulta n 20 sek/ sivu
4.Kääri jokainen tanko omaan kelmuun tiukaksi paketiksi. Nosta tangot jääkaappiin vähintään tunniksi
5. Sekoita wasabikastikkeen ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin tunniksi
6. Leikkaa tangot 1/2 cm viipaleiksi terävällä veitsellä kelmun läpi, poista kelmut. Tarjoile salaatin ja saaristolaisleivän kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti