lauantai 20. helmikuuta 2010

Alkuruokaa ankalle


Vierastarjoiluissa harrastan yleensä yhden padan periaatetta, eli padat ja keitot herkullisin lisäkkein ovat tällöin suosikkejani. Joskus on kuitenkin mukava kokata pidemmän kaavan kautta. Silloin iltaa helpottaa, kun osa tarjoiltavista on hienosäätöä vaille valmista ennen vieraiden saapumista. Pääruuaksi suunnittelin ankkaa appelsiinikastikkeessa. Alkuruoka löytyi hivenen muokattuna K-Pirkkalehdestä ja lohi pääsi graavautumaan perjantaina iltapäivällä.

LOHIPASTRAMI JA WASABIKASTIKE

600g lohifileetä (keskiosaa)
1 1/2 rkl merisuolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria

1 tl viherpippureita
1 tl roseepippureita

WASABIKASTIKE
1 tlk (200g) ruokajugurttia
1 tl wasabitahnaa
1/2 tl dijonsinappia
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

1. Poista lohesta ruodot. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja rouhi pari kierrosta mustapippuria myllystä Kääri filee kelmuun ja laita graavautumaan jääkaappiin vuorokaudeksi
2. Pyyhi lohen pinnalta suolakiteet pois. Poista nahka. Leikkaa filee ruotoviivan suuntaisesti pitkittäin 4 tangoksi. Rouhi viher- ja rosepippurit morttelissa. Mausta lohitangot seoksella
3. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla ilman rasvaa kultakin sivulta n 20 sek/ sivu
4.Kääri jokainen tanko omaan kelmuun tiukaksi paketiksi. Nosta tangot jääkaappiin vähintään tunniksi
5. Sekoita wasabikastikkeen ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin tunniksi
6. Leikkaa tangot 1/2 cm viipaleiksi terävällä veitsellä kelmun läpi, poista kelmut. Tarjoile salaatin ja saaristolaisleivän kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti