keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Kalaa purkista


Tuore tonnikala kuuluu koko perheen lempikaloihin. Purkkiversio on jäänyt vähemmälle käytölle. Eikä kysymys ole siitä, että olisimme opiskeluaikana saaneet siitä yliannostuksen. Kesäisiin Nizzansalaatteihin uppoaa muutama purkillinen. Muuten en ole oikean keksinyt ruokia, joihin purkkitonnikalaa voisi laittaa. Siksi Kodin Kuvalehden perunajutussa ollut ruoka oli kokeilemisen arvoinen. Kaprikset toivat mukavan lisän. Toimii arkiruokana hyvin.

TONNIKALA-PERUNAPAISTOS

10 kiinteää keskikokoista perunaa
1 pieni purjo
2 prk tonnikalaa öljyssä
2 rkl kapriksia
mustapippuria myllystä

munamaito:
4 dl maitoa
2 munaa
1/2 tl suolaa

1. Kuori perunat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi
2. Huuhtele ja suikaloi purjo, hienonna kaprikset
3. Laita kuumalle pannulle tilkka öljyä (tonnikalapurkista) ja kuullota purjot
4. Sekoita purjot, tonnikala ja kaprikset , mausta mustapippurilla
5. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros perunoita ja päälle puolet tonnikalaseoksesta. Asettele päälle kerros perunoita. Levitä loput tonnikala-seoksesta perunoille ja pinnalle loput perunat
6. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää maito ja suola ja sekoita.
7. Kaada munamaito vuokaan
8. Paista uunin alatasolla noin tunti 175-asteessa (kiertoilmauuni). Paistamisen puolivälissä paineleperunaviipaleet lastalla maidon peittoon, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti