torstai 18. helmikuuta 2010

Sunnuntaipuuhaa

Laskiaissunnuntai meni ulkona mukavassa talvisäässä Golf Talman laskiaisriehassa . Laskiaiseen kuuluvat tottakai myös täytetyt laskiaispullat, hillolla tai mantelimassalla. Meidän perheemme suosikki on hillo, jossa on kaksi koulukuntaa; alaikäisille mansikkaa ja aikuisille vadelmaa. Pikkuneiti teki taikinan ja huolehti pullan pyörityksestä, teini hoiti täyttämisen.

LASKIAISPULLAT

1/2 l maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 muna
n 13 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kasvirasvasekoitetta
**
muna voiteluun
raesokeria pinnalle
**
kuohukermaa, sokeria
hilloa

1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja aivan loppuvaiheessa kasvirasvasekoite. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina pullan kokoisiin paloihin ja pyörittele pulliksi. Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

3.Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla, paista 200-asteessa (kiertoilmauuni) n 12 minuuttia.

4. Anna pullien jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Halkaise pullat ja levitä pohjapuolelle hilloa. Pursota päälle kermavaahtoa ja laita pullan päällipuoli hatuksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti