lauantai 6. helmikuuta 2010

Talvipataa


Juurekset tuovat talvisin tarpeellisia vitamiineja ja makua ruokiin. Viikonloppuisin on aikaa haudutella patoja. Arkipäivänäkin pääsee nauttimaan maukkaasta pataruuasta, kun käyttää valmiiksi suikaloitua lihaa. Tätä keittoa riittää taas kahdelle aterialle.

NOPEA LIHASELJANKA

800g naudanpaistisuikaleita
2 prk (a`500g) tomaattimurskaa
1 l lihalientä
2 dl herkkukurkkulientä
2 laakerinlehteä
4 porkkanaa
reilu pala palsternakkaa
2 lehtisellerinvartta
1 kuutioitu maustekurkku
10 oliivia
nippu persiljaa
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä

1. Kuumenna pata, ja ruskista paistisuikaleet nopeasti rypsiöljyssä, mausta mustapippurilla. Lisää lihaliemi, kurkkuliemi ja tomaattimurska. Anna kiehua vartti
2. Kuori ja viipaloi palsternakka ja porkkanat, viipaloi selleri.
3. Kuutio maustekurkku, viipaloi oliivit ja hienonna persilja
4. Kuullota juurekset ja selleri nopeasti pannulla ja lisää pataan. Anna kiehua hiljakseen 20 minuuttia. Lisää maustekurkku, oliivit ja sekoita. Lisää vielä persilja pinnalle ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti