sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Jamielta kopioitua

Pohdiskelen tässä otsikkoa. Kuvan perusteella "ponnistusvaihe" lienee osuvin, uusi sitruuna on juuri syntymässä...Lieneekö se liian raflaava? Koska ohje on Jamien kirjoista varioitu, taidan päätyä konservatiiviksi. Kokonaisen broilerin tai minkä tahansa kokonaisen kanantapaisen valmistaminen on perheessämme hyvin tunnepitoinen juttu ja lähtökohtaisesti tuomittu epäonnistumaan. Jo edesmenneen mummin bravuuri oli savipadassa pitkään haudutettu kana ja sen kanssa on vaikea kilpailla. Vaikka mummia ei pysty päihittämään, ei tästä tipusta jäänyt kuin ranka jäljelle neljän nälkäisen jäljiltä. Lisukkeena aiolia ja vihreää salaattia.

UUNIBROILERIA à la Jamie

1 kokonainen broileri
1 sitruuna
paketti pekonia
nippu persiljaa
3 (6) valkosipulin kynttä
1 rkl dijonsinappia
1 tl hunajaa
3 rkl voita
Maldon-suolaa
mustapippuria myllystä
6 reilun kokoista perunaa

1. Huuhdo ja kuivaa broileri, erota sormilla nahka rintalihoista rikkomatta nahkaa
2. Valmista maustevoi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna persilja ja viipaloi 1/2 pakettia pekonia.Raasta sitruunankuori. Sekoita hienonnetut valkosipulinkynnet, persilja, pekoni, hunaja, sinappi, sitruunankuori ja voi keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hiero broilerin sisään suolaa. Leikkaa sitruuna kahtia ja laita puolikkaat broilerin sisään. Työnnä seosta rintalihan ja nahan väliin. Viillä koipiin muutama viilto ja hiero loppuseos broilerin pintaan.
3. Laita broileri uunivuokaan vatsapuoli alaspäin ja viipaloi loppu pekoni vuokaan ja broilerin päälle, paista 200-asteessa n. 30 minuttia
4. Pese perunat ja puolita ja taas puolita puolikkaat (saat tulokseksi veneperunoita)
5. Nosta broileri pois uunivuuasta ja laita veneperunat vuokaan, sekoita hyvin broilerista valuneen voiseoksen kanssa. Valkosipulin ystävänä lisään tässä vaiheessa vielä muutaman kuoritun kokonaisen kynnen mukaan. Nosta broileri takaisin vuokaan, nyt vatsapuoli ylöspäin. Paista vielä noin 30 minuuttia. Broileri voisi valella vuokaan valuvalla voiseoksella pariin otteeseen paistamisen aikana, jolloin siitä tulisi vielä mehevämpää. Nyt tipu oli toisella paistokerralla uunissa reilut 45 minuuttia ilman mitään lisävaleluja pinnan tummuessa, mutta mehevyyden kuitenkaan kärsimättä (lämpöä tosin laskettiin 100-asteeseen lopussa) taloyhtiön hallituksenkokouksen venyessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti