perjantai 5. helmikuuta 2010

Sairaspäivän ohjelmaa


Pikkuneiti vietti perjantaina sairaspäivää kotosalla yrittäjä-isän kanssa. Illalla muuta perhettä odotti iloinen yllätys tuoreiden sämpylöiden muodossa. Teini on aina valittanut sämpylöiden loppuvan heti kesken. Tähän jurputukseen kyllästyneenä yrittäjä päätti tuplata ohjeen, ja leipoa kerrankin riittävän annoksen. Pikkuneiti on sämpylöitä ennenkin pyöritellyt, mutta yrittäjälle taisi olla ensimmäinen kerta sitten kouluvuosien. Ohje on Sunnuntai rouheinen sämpyläjauho-pussin kyljestä kerrottuna kahdella.


ROUHEISET SÄMPYLÄT

1 l vettä
3 tl suolaa
4 rkl sokeria
2 pss kuivahiivaa
n. 24 dl Sunnuntai rouheinen sämpyläjauhoja
2 dl Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste

1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita suola ja sokeri veteen. Sekoita hiiva osaan jauhoja ja vispaa taikinaan. Lisää jauhoja kokoajan vaivaten. Lisää lopuksi rypsiöljyvalmiste. Vaivaa taikin tasaiseksi.
2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoiksi, jaa tangot sopiviksi paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi.
4. Anna kohota liinalla peitettynä noin 15 minuuttia ja paista 200-asteessa 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti