lauantai 27. helmikuuta 2010

Kaksi suosikkia yhdessä

Jo aiemmin on tullut mainittua, muutamankin kerran, chevren olevan koko perheen ehdoton suosikki. Toinen suosikki, vähän terveellisempi, on pinaatti. Viikonloppuna ostimme ankan kaveriksi pinaattia vähän liikaa ja nyt loppu (tai siis puolet ostoksesta) pääsi chevren kaveriksi.


CHEVREPINAATTI-PIIRAKKA

pohja:
100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl vettä

1. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi
2. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Paista pohjaa 200-asteessa n. 10 minuuttia

täyte:
210 g tuoretta pinaattia (3 rasiaa à 70g)
(pinaattia saa olla reilusti, vaikka enemmänkin)
1/2 purjoa
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 dl maitoa
2 munaa
suolaa, mustapippuria ja muskottia
100g kittipintaista chevreä
juustoraastetta

1. Pese ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota purjo, valkosipuli ja pinaatti rypsiöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Anna jäähtyä hetki
2. Kaada sipuli-pinaattiseos esipaistetetun piirakkapohjan päälle. Kaada munamaito vuokaan
3. Valmista munamaito ja mausta suolalla ja pippurilla
4. Leikkaa chevre viipaleiksi, lado viipaleet vuokaan ja painele osittain munamaidon alle
5. Paista 175-asteessa vartti ja lisää juustoraastetta päälle, paista vielä n 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti