Jo aiemmin on tullut mainittua, muutamankin kerran, chevren olevan koko perheen ehdoton suosikki. Toinen suosikki, vähän terveellisempi, on pinaatti. Viikonloppuna ostimme ankan kaveriksi pinaattia vähän liikaa ja nyt loppu (tai siis puolet ostoksesta) pääsi chevren kaveriksi.
CHEVREPINAATTI-PIIRAKKA
pohja:
100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 rkl vettä
1. Nypi jauhot ja rasva murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi
2. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Paista pohjaa 200-asteessa n. 10 minuuttia
täyte:
210 g tuoretta pinaattia (3 rasiaa à 70g)
(pinaattia saa olla reilusti, vaikka enemmänkin)
1/2 purjoa
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 dl maitoa
2 munaa
suolaa, mustapippuria ja muskottia
100g kittipintaista chevreä
juustoraastetta
1. Pese ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota purjo, valkosipuli ja pinaatti rypsiöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Anna jäähtyä hetki
2. Kaada sipuli-pinaattiseos esipaistetetun piirakkapohjan päälle. Kaada munamaito vuokaan
3. Valmista munamaito ja mausta suolalla ja pippurilla
4. Leikkaa chevre viipaleiksi, lado viipaleet vuokaan ja painele osittain munamaidon alle
5. Paista 175-asteessa vartti ja lisää juustoraastetta päälle, paista vielä n 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti