lauantai 20. helmikuuta 2010

Jäätelöä


Kun kutsuu ystäviä illalliselle on mukava valmistella ruuat mahdollisimman pitkälle etukäteen. Jälkiruuista jäätelö sopii tällöin hyvin. Tällä kertaa sitruksenmakuinen tiramisu valmistettiin jo viikolla pakastimeen. Ohje on muokattu Toivekoti & puutarha lehdestä 10/2009.

JÄÄDYTETTY TIRAMISU

2 keltuaista
1 dl sokeria
3,3 dl kuohukermaa
1 prk rahkaa
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl kylmää espressoa
3 rkl calvadosta
12 savoiardikeksiä
***
tummaa suklaata


1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon rahka, munasokerivaahto, sitrusten kuoret ja sitruunamehu
2. Kaada puolet seoksesta irtoreunaiseen vuokaan, halkaisijaltaa 24cm
3. Sekoita calvados ja kahvi. Kastele keksit calvadoskahvissa molemmin puolin ja painele tiiviisti vuokaan seoksen päälle. Kaada loppu seos vuokaan ja tasoita
4. Peitä vuoka ja laita pakstimeen vähintään neljäksi tunniksi
5. Ota vuoka pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tummasta suklaasta höylätyillä lastuilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti