torstai 11. helmikuuta 2010

Kesän makuja pakastimesta

Oikeastaan minun piti tehdä sunnuntaina jälkiruuaksi Crepes suzettes, ranskalaisia appelsiinilettuja. Sitrusten virkaa hedelmäkulhossa toimitti kuitenkin vain yksi limetti ja yksi mandariini. (hienoa kyllä, että hedelmät olivat viikonlopun aikana kadonneet parempiin suihin!).Pakastimessa oli onneksi viime kesän ahkeran säilömisen jäljiltä vielä runsaasti marjoja ja nyt on viimeistään aika käydä niiden kimppuun. Vadelmia tuli vähän huonosti, joten ne olivat jo loppuneet, mutta mansikoita ja mustikoita oli molempia jäljellä. Päästiin siis kuitenkin letun paistoon.

TÄYTETYT LETUT

Lettutaikina:

½ l maitoa

2 munaa

½ dl sokeria

ripaus suolaa

2 ½ dl vehnäjauhoja

3 rkl rypsiöljyä

Täyte:

kuohukermaa

vaniljasokeria

mansikoita ja mustikoita

tomusokeria

1. Sekoita maito, munat, sokeri ja suola keskenään.

2. Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

3. Lisää rypsiöljy. Sekoita.

4. Anna taikinan turvota 15 - 30 minuuttia ennen paistamista

5. Paista ohuita isoja lettuja. Taikinasta tulee 8-10 isoa lettua

6. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Laita letulle lusikallinen kermavaahtoa ja reilusti sulaneita marjoja. Siivilöi pinnalle tomusokeria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti