sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Lempeän tulista


Yrittäjä on jo parina viikonloppuna pyydellyt kalacurrya. Aiemmin olin itse suunnitellut jotain muuta (ja minun päätänihän ei käännetä), joten pyyntö on jäänyt toteuttamatta. Eilen pyyntöön lopulta suostuttiin. Kyseisestä ruuasta on yhtä monta reseptiä kuin on ruuanvalmistuskertojakin ja tässä jälleen yksi. Sopivan mieto, jotta maistuu pikkuneidillekin, mutta kuitenkin riittävän tulinen aikuiseen makuun. Tämä on "säästöviikkojen" versio: ananas purkista, äyriäiset pakasteesta ja kalaa vain yhtä lajia. Tavallisesti en laita kalacurryyn nuudeleita, mutta nyt tiesin teinin tarvitsevan runsaasti hiilihydraatteja treenien jälkeen, joten poikkeus vahvistaa säännön. Kuva jäi epätarkaksi, sillä tarkennuksiin ei ollut aikaa, koska kaikilla oli hirveä nälkä ja kiire päästä syömään. Neljän nälkäisen jäljiltä annoksesta jäi vielä päivälliseen alkuviikoksi.

ANANAS-KALACURRY

600g lohta
200g kuorettomia jättikatkaravun pyrstöjä
1 pss pakastekatkarapuja
2 cm pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 iso mieto chili
rypsiöljyä wokkiin
1 lime
2 rkl kalakastiketta (nyt Spice Up thai kalakastike, tai muu vastaava)
vettä
2 prk kookosmaitoa
(munanuudeleita)
2 prk ananasta
2 banaania
mustapippuria myllystä
basilikaa, korianteria

1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri, viipaloi chili. Leikkaa lohi kuutioiksi. Palastele ananakset ja viipaloi banaani. Raasta limen kuori ja purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puolikas
2. Kuumenna öljy wokissa ja lisää limen kuoret, valkosipuli, inkivääri & puolikas chiliä ja kuullota
3. Lisää kalakastike, pari dl vettä ja anna kiehahtaa. Lisää kookosmaito ja nuudelit. Keitä pari minuuttia sekoitellen. Lisää kalat ja ananas, anna kiehua minuutti. Lisää ravunpyrstöt, banaani ja limen mehu, anna lämmitä,älä enää keitä
4. Rouhi mustapippuria pinnalle, saksi reilu nippu yrttejä ja lisää limeviipaleet ja loput chiliviipaleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti