maanantai 18. tammikuuta 2010

Viikon kalaruoka I


Jääkaapissa odottanut reilu lohifilee jakaantuu pariin eri ruokaan ja samalla suositus kahdesta viikottaisesta kala-ateriasta toteutuu. Arkisessa pikaversiossa käytetään surutta pakasteita ja ruoka on valmista kymmenessä minuutissa. Reilusta annoksesta riittää seuraavallekin päivälle (jolloin tulee jo kolme kala-ateriaa !) Tässä olisikin ollut pikkuneidille käytännön matematiikan tehtävä. Matematiikka tosin sujuu aivan mukavasti ja lukemisenkin salat alkavat aueta. Paritavuiset sanat sujuvat jo. Lauantaina menemme hakemaan hänelle omaa kirjastokorttia. Uskon, että pikkuneiti on oikea lukutoukka siihen makuun päästyään, ainakin jos on tullut yhtään äitiinsä.

NOPEA LOHIKEITTO

600g pala lohta (fileen häntäpäästä)
1/2 pss pakastesipulikuutioita
2 pss pakasteperunakuutioita
1 l kalalientä
1/2 l maitoa
rypsiöljyä
suolaa, valkopippuria
tilliä

1. Kuutioi lohi n. 2,5cm kuutioksi
2. Kuullota sipuli rypsiöljyssä kattilassa, lisää kalaliemi ja anna kiehahtaa
3. Lisää kiehuvaan veteen peruna- ja kalakuutiot. Keitä n. 5 minuuttia
4. Lisää maito, mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa. Saksi lopuksi sekaan reilusti tilliä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti