keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Viikon kalaruoka II


Viikkoon osuu taas paripäiväinen matka ja yrittäjän arjen pyöritystä helpottamaan olen pyrkinyt valmistelemaan osan ruuista etukäteen. Siinä toimii hyvin lohikeitto, jonka maut vain paranevat kerran lämmittäessä. Lohifileen paksumpi pää pääsi pannulle perhostelemaan. Lohi on aika tylsän turvallinen kala, hyvä vaihtoehto silloin kun ei muuta keksi. Rasvaisena se kestää kuitenkin hyvin mausteita ja varioituu moneksi ja toisaalta on erinomaista ihan pelkältään esimerkiksi nuotiolla paistettaessa. Paistettaessa pinnasta saa tulla mukavan rapsakka, mutta sisältä kala saisi jäädä vähän punertavaksi, jotta mehukkuus säilyy


LOHIPERHOSET

n 5-6 cm viipale lohta fileen paksummasta päästä / ruokailija
pari valkosipulinkynttä
voita, rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
tilliä

1. Leikkaa lohipaloihin keskelle pitkittäin viilto nahkaan asti rikkomatta nahkaa (siis ei kahdeksi palaksi). Taita palat auki, nahkapuolet vastakkain
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet
3. Paista valkosipuleita hetki voi-rypsiöljyseoksessa, lisää lohiperhoset, siten että päällipinta on ehjä ja taitettu puoli alla, paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin ja käännä ja paista toiset 2 minuuttia
4. Mausta perhoset suolalla ja pippurilla ja saksi pinnalle tilliä
5. Tarjoile esim keitettyjen perunoiden tai perunamuusin ja salaatin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti