sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Mexicon makuja

Reseptit, joissa on yli 10 raaka-ainetta näyttävät jo lähtökohtaisesti hankalilta. Tässä ohjeessa raaka-aineita on 15 ja silti ohje näytti houkuttelevalta ensisilmäyksellä. Viehätystä vielä lisäsi maininta ruuan maun paranemisesta lämmitettäessä. Näinhän tosin useimpien keittojen kohdalla on. Lauantain lisäksi nyt myös maanantain ateria on valmiina. Ohjeeseen kuuluvat pavut eivät ole perheen miesväen suosiossa, joten vaikka kaksinkertaistin muut aineet jätin papujen määrän ennalleen. Ehkä seuraavalla kerralla voin lisätä papujen määrääkin, koska ne eivät aiheuttaneet minkäänlaista negatiivista reaktiota, päinvastoin keitosta tuli koko perheen suosikki. Koska kaupassa ei ollut korianteria, jouduin sen osalta soveltamaan ja käytin korianterin siemeniä. Luulen, että tämä vaihdos ei ole lainkaan huono, sillä vaikka pidän tuoreesta korianterista saa sen käyttämisessä olla varovainen, ettei ruoka ala maistua saippualta.
Korvaamalla kanaliemi kasvisliemellä ja tarjoilemalla broileri erikseen keitosta voivat nauttia myös kasvisyöjät.
Alkuperäinen ohje on Kodinkuvalehdessä 2/2010.



TORTILLA SOUP

1 grillattu broileri
1 iso sipuli
5 valkosipulinkynttä
5 lehtisellerin vartta
1 pienehkö kuivattu punainen chili
1 rkl korianterin siemeniä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl taco- tai fajitamaustesekoitusta
1,5 l kanalientä
2 tlk (á 500g) tomaattimurskaa
3 dl kypsiä mustia papuja (tai kikherneitä)
2 pss (à 200g) pakastemaissia
(1 dl silputtua korianteria)
(chililastuja, suolaa)
2 avokadoa
1/2 lime
nachosmaissilastuja

1. Perkaa broileri luuttomaksi ja nahattomaksi ja leikkaa annospaloiksi
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulit
3. Viipaloi selleri ja hienonna chili ja murskaa korianterin siemenet morttelissa
4. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita, chiliä ja korianterin siemeniä hetki, lisää tomaattimurska, kanaliemi ja fajitamaustesekoitus. Anna kiehahtaa.
5. Lisää selleri, pavut ja broileri
6. Anna kiehua hiljalleen vähintää 30 minuuttia, keitto saa olla sakeaa
7. Lisää jäiset maissit (ja korianteri, jos käytät sitä)
8. Jaa keitto lautasille ja viimeistele annos avokadoviipaleilla, purista pinnalle vähän limestä
9. Keiton juju ovat nachosmaissilastut, joita murustellaan pinnalle tai dipataan keittoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti