sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Pizzaa


Meillä pizza on joskus kiireisen perjantain pelastus, tilattuna Jaalista. Kotona pizzaa tulee tehtyä harvemmin. Nyt kiireisen lauantain pelasti kuitenkin kotitekoinen pizza, teinin mielitäytteillä. Salaa muulta seurueelta vaihdoin jauhot kuitupitoisemmiksi. Myös pikkuneiti avusti keittiössä levittäen täytteet tasaisesti ja onnistuen jättämään yhden kulman ilman herkkusieniä. Pikkuneidin kulmausta lukuunottamatta koko pellillinen sai saman täytteen, tavallisesti levy jakaantuu neljään eri osaan. Oma lempitäytteeni on pesto, parmankinkku, tomaatti, mozzarella + rucolaa pinnalle.



PIZZAPOHJA

(uunipellillinen)

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/3 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
2 tl pizzamaustetta
4 rkl rypsiöljyä
1/2 dl kauralesettä
n. 4 1/2 dl rouheisia sämpyläjauhoja

TÄYTTEET
ketsuppia
kinkkusuikaleita
purkki herkkusieniä
ananasrenkaita
Aura-juustoa
mozzarella juustoraastetta

1. Sekoita ainekset taikinaksi ja anna kohota liinalla peitettynä puoli tuntia
2. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi, nosta pellille ja anna kohota vielä vartti
3. Levitä taikinapohjalle ketsuppia, jonka päälle juustoraastetta. Tämän päälle kinkkusuikaleita, herkkusieniä, ananasta ja Aura-juustoa, päällimmäiseksi vielä kerros juustoraastetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti