PAISTETTU MAKSA
naudan maksaa viipaleina/ palana
rypsiöljyä pannulle
suolaa, mustapippuria
1 iso sipuli
hunajaa
1. Poista maksasta kalvot. Viipalo n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi, jos pala on kokonainen. Kuivaa viipaleet talouspaperiin.
2. Paista maksa pikaisesti kuumalla pannulla. Maksa saa jäädä sisältä punertavaksi. Suolaa ja pippuroi paistamisen jälkeen. Laita paistetut maksat uunivuokaan ja 100-asteiseen uuniin odottamaan.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota sipulit pannulla, älä anna ruskistua. Lirauta lopuksi vähän hunajaa sipulien päälle ja sekoita.
4. Kasaa annokset, lisänä puolukkahilloa.
Lisukkeeksi valmistuivat lohkoperunat uunissa; pese ja lohko perunat kuuteen lohkoon ja laita uunivuokaan. Kuori ja viipaloi sekaan pari valkosipulin kynttä. Rouhi kämmenellä sekaan 1 tl Maldon-suolaan, vähän mustapippuria myllystä ja lorauta päälle rypsiöljyä ja sekoita. Paista n. 30 minuuttia 200-asteessa. Laske lämpö 100-asteeseen kun laitat maksan uuniin sipulin paistamisen ajaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti