tiistai 26. tammikuuta 2010

Kaalin punaista


Viikonlopun kasvislisäkkeeksi perunapateen ja lampaan paahtopaistin rinnalle tein perinnemakuja. Perinnettä sikäli siksi, että lapsuudenkodissani joulupöydässä oli haudutettua punakaalia. Vaikkei nyt joulu olekaan, tuoksu vain toi mieleen lapsuuden. Mausteet saattoivat olla erilaiset, mutta mausteinen tuoksu oli samantyyppinen. Pähkinät kelpuuttavat tämän ruuan myös kasvisruokailijan täysipainoiselle ruokalistalle. Pikkuneiti otti haudutetun kaalin heti omakseen, teini vielä miettii.


HAUDUTETTU PUNAKAALI

600g punakaalia ( 1/2 isoa/ 1 pieni)
3 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä pannulle
2 rkl vaaleaa balsamicoa tai omenaviinietikkaa
1-2 dl omenamehua
1 rkl tuoretta rosmariinia (tai vastaava määrä terassille "paleltunutta" pieneksi silputtuna)
pari kierrosta mustapippuria myllystä
2 rkl hasselpähkinöitä rouhittuna

1. Hienonna kaali ohuiksi suikaleiksi, kuori ja viipaloi valkosipuli
2. Laita rypsiöljyä kuumalle pannulla ja kuullota valkosipulia ja kaalia hetki, lisää balsamico, hienonnetty rosmariin ja omenamehua
3. Anna hautua hiljaisella tulella noin 45 minuuttia
3. Lisää tarvittaessa omenamehua. Mausta mustapippurilla ja viimeistele hasselpähkinärouheella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti