Nuoruudessani ravintolassa syöminen oli harvinaista. Rosson myötä pizzalla käynti yleistyi, mutta koska en (silloisista) pizzoista oikein pitänyt, piti löytää jotain muuta. Erilaiset ruukut olivat trendikkäitä. Härkäruukku taisi olla suosikkini; yhdessä kipossa lihaa kastikkeessa ja toisessa riisiä, joita sitten otettiin haarukalla vuorotellen. Myös ensimmäisiä ns kasvisruokia alkoi olla ravintoloiden listalla. Tosin nämä kasvisruuat sisälsivät poikkeuksetta lihaa. Kasvislistan täytetty paprika tarkoitti jauhelihalla täytettyä paprikaa. Tässä täytteessä on kvinoaa, pinaattia ja kanttarelleja, yhdessä niissä lienee tarpeeksi proteiinia varsinkin kun paprikat kuorrutetaan juustolla. Vegaanijuustolla ja ilman kanamunaa ruoka sopisi vegaaneillekin.
TÄYTETYT PAPRIKAT (kanttarelli & pinaatti)
(kahdelle pääruokana)
2 isoa paprikaa
*
sipuli
valkosipulinkynsi
porkkana
150g pinaattia (pakaste)
100g kanttarelleja (syksyllä palastettuja)
1 dl kvinoaa ja vettä keittämiseen
suolaa, mustapippuria ja chiliä myllystä
rypsiöljyä
*
emmentalraastetta
kananmuna
1. Sulata pinaatti ja kanttarellit
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Hienonna kanttarellit (voit jättää osan pienistä kokonaisiksi)
3. Keitä kvinoa ohjeen mukaan
4. Kuullota sipuleita ja tomaattia viitisen minuuttia rypsiöljyssä miedolla lämmöllä, lisää kanttarellit ja pinaatti. Paista sekoitellen pari minuuttia
5. Yhdistä kvinoa ja vihannesseos. Mausta
6. Halkaise paprikat ja laita uunivuokaan. Penslaa paprikat rypsiöljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 200- asteessa 10 minuuttia
7. Täytä paprikat kvinoa-kasvisseoksella, lisää mahdolliset kokonaiset kanttarellit paprikoiden päälle. Paista 10 minuuttia
8. Riko kananmuna pieneen kulhoon, vatkaa tasaiseksi ja lisää juustoraastetta niin paljon kuin kananmuna "vetää" koko ajan sekoittaen. Levitä seos paprikoiden päälle ja paista vielä kunnes juusto sulaa ja ottaa väriä
Valmistusaika: 45 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti