lauantai 28. huhtikuuta 2018

Neidin caesarsalaatti

Teinineidin viimeinen peruskouluvuosi lähenee loppuaan. Suunnitelmissa on opinnot joko ravintola-alalla tai nuorisotyön parissa. Kouluruoka ei aina maistu ja neiti on ostanut lounaaksi lähikaupan salaattia. Eilen hän totesi käyttäneensä siihen liikaa rahaa ja toivoi hyviä salaattiohjeita. Tänään neiti halusi kana-caesarsalaattia ja sai sitä, kun hoiti valmistelut itse. Minä olin avustava kokki, annoin neuvoja ja tein kastikkeen yrittäjän huolehtiessa keittiön jälkisiivouksesta.


MANGO-KANACAESARSALAATTI
450g broileria
(nyt sisäfileetä)
cosmopolitan salaatti
mango
3 sämpylää
2 valkosipulinkynttä
suolaa ja mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
*
kastike:
2 kananmunankeltuaista
2 anjovisfileetä
1 valkosipulinkynsi kuorittuna, raastettuna
1 tl dijon-sinappia
2 tl sitruunamehua
1 dl rypsiöljyä
4 rkl raastettua parmesaania
(käytä kokonaista parmesaania ja raasta)

1. Leikkaa leivät / sämpylät reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Nosta leipäpalat ja viipaloidut valkosipulin kynnet kulhoon. Lorauta päälle n 1/2 dl rypsiöljyä ja sekoita käsin. Kaada seos uunipellille ja paista välillä sekoittaen 200-asteessa 10-15 minuuttia
2. Leikkaa mango kuutioiksi
3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet (ei rypsiöljy, ei parmesaani) korkeassa kulhossa  tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää rypsiöljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä. Sekoita lopuksi mukaan parmesaani
4. Kuumenna paistinpannu, lisää rypsiöljy ja paista broileri kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa broilerit muutamaan palaan, nosta kulhoon ja lisää 2 rkl kastiketta, sekoita
5. Leikkaa/ revi salaatti ja levitä tarjoilulautaselle. Lisää broileri, krutongit ja mangot. Viimeistele kastikkeella

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti