perjantai 20. huhtikuuta 2018

Keväistä kokkailua yrittäjän kanssa

Keväinen perjantai, aurinko paistaa, lämmintä yli 15. Alkaa grillaus- ja salaattikausi. Tänään salaatti Glorian Ruoka & Viinin  ohjeella ja grilliin lohta. Salaatin alkuperäisen ohjeen mittasuhteet muuttuivat kokkailun aikana, ja lisäsin mukaan punasipulia. Kastikkeen määrä alkuperäinen, osa sai maustaa lohta.  Kokkailimme yhdessä yrittäjän kanssa ja hän suunnitteli tulevia ruokailuja, jolloin saavun arkisin valmiiseen ruokapöytään - ajatukset tulevissa eläkepäivissä. Grillaamamme lohi sopisi myös salaatin päälle revittäväksi, jolloin ruoka vaikka mökillä helposti yhdessä astiassa tarjoiltavaa. Myös savustettu lohi toimisi.

PARSA-KVINOASALAATTI
(kahdelle)

1/2 dl kvinoaa
1 dl pähkinöitä (nyt saksanpähkinä)
vajaa nippu vihreää parsaa
salaattisekoitusta
1 pieni punasipuli
1 pallo  mozzarellaa
*
kastike:
1 dl öljyä
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl kokojyväsinappia
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
pari kierrosta mustapippuria myllystä
1/4 tl sokeria

1. Huuhtele kvinoa ja keitä paketin ohjeen mukaan
2. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Rouhi karkeaksi rouheeksi
3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi
4. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi
5. Yhdistä kaikki salaatin aineet kulhossa mozzarellaa lukuunottamatta
6. Sekoita kastikkeen aineet sekaisin ja kaada salaatin päälle, sekoita. Revi mozzarellasta paloja salaatin päälle

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti