SITRUUNA-KOOKOSKAKKU
(gluteeniton)
pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
2 dl hienoa sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 dl kookosjauhoja
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu (1 dl)
4 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
50g sulatettua voita
*
kookoslastuja/ kookoshiutaleita
tomusokeria
(syötäviä kukkia)
1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset sekaan yksitellen. Lisää jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
2. Pingota leivinpaperi 22 cm irtopohjavuuan pohjalle. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille.
3. Pese sitruunat. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita sitruunanmehu, kuoriraaste, sokeri ja maissitärkkelys. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi
4. Paista pohjaa 10 minuuttia 200-asteessa. Lisää täyte ja paista 175-asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
5. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja lisää kookoshiutaleet
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 45 min + tekeytyminen 12h -1 vrk
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti