Recipe in English can be found below the Finnish one |
MUSTIKKAPIIRAKKA
200g pehmeää voita
2 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
täyte:
7dl mustikoita
2 1/2 dl rahkaa
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, ja sekoita tasaiseksi
2. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina päälle
3. Ripottele mustikat taikinalle. Sekoita täytteen muut aineet tasaiseksi ja kaada mustikoiden päälle
4. Paista 170-asteessa puoli tuntia. Anna jäähtyä
FINNISH BLUEBERRYPIE
Pie batter:
200g butter (room temperature soft, unsalted)
2 dl granulated sugar
2 eggs
5 dl all-purpose flour
2 tsp baking powder
Filling:
7dl blueberries
2 1/2 dl quark/ strained youghurt (f.e. non-flavored Skyr)
2 dl double cream
1 dl granulated sugar
2 tsp vanilla exctract
1. Beat butter and sugar. Add eggs one by one and mix well. Mix flour and baking powder and add gradually to batter
2. Set the pie batter over baking sheet in pan. Add blueberries. Mix rest of filling ingredients and spread evenly over pie batter
3. Bake in pre-heated owen in 170 degrees (Celcius) c. 30 min. Let cool down and enjoy!
Valmistusaika: 45min
Time needed : 45 min
Mustikkapiirakka on kyllä yks suomalaisimmista leivonnaisista mitä voi olla ♥ Näyttää ihanalta!
VastaaPoista