tiistai 1. toukokuuta 2018

Traditional Finnish blueberry pie

Teinin toinen opiskeluvuosi Etelä-Carolinassa lähenee loppua. Muutama  hyvä kaveri valmistuu tänä vuonna ja teini halusi ilahduttaa heitä suomalaisilla mauilla. Poronkäristys ja perunamuusi tulivat ensimmäisenä mieleen. Muita ideoita olivat karjalanpiirakat ja marjapiirakka. Toteutukseen päätyi mustikkapiirakka. Oman haasteen leipomiseen toi perinteisten mustikkapiirakkatäytteiden, hapanmaitotuotteiden löytäminen; kermaviiliä ja rahkaa ei suomi-versiona ole ison meren toisella puolella saatavissa. Tai jos on, ne käyttäytynevät erilailla kun kotomaassa on opittu. Onneksi löytyi maustamaton Skyr, amerikkalaisittain strained yoghurt. Yhdessä päätimme, että se on sama asia kuin quark eli meikäläinen rahka.


Recipe in English can be found below the Finnish one


MUSTIKKAPIIRAKKA

200g pehmeää voita
2 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

täyte:
7dl mustikoita
2 1/2 dl rahkaa
2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan, ja sekoita tasaiseksi
2. Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä taikina päälle 
3. Ripottele mustikat taikinalle. Sekoita täytteen muut aineet tasaiseksi ja kaada mustikoiden päälle
4. Paista 170-asteessa puoli tuntia. Anna jäähtyä



FINNISH BLUEBERRYPIE

Pie batter:
200g butter (room temperature soft, unsalted)
2 dl granulated sugar
2 eggs
5 dl all-purpose flour
2 tsp baking powder

Filling:
7dl blueberries
2 1/2 dl quark/ strained youghurt (f.e. non-flavored Skyr)
2 dl double cream
1 dl granulated sugar
2 tsp vanilla exctract

1.  Beat  butter and sugar. Add eggs one by one and mix well. Mix flour and baking powder and add gradually to batter
2. Set the pie batter over baking sheet in pan. Add blueberries. Mix rest of filling ingredients  and spread evenly over pie batter
3. Bake in pre-heated owen in 170 degrees (Celcius) c. 30 min. Let cool down and enjoy!

Valmistusaika: 45min
Time needed : 45 min

1 kommentti:

  1. Mustikkapiirakka on kyllä yks suomalaisimmista leivonnaisista mitä voi olla ♥ Näyttää ihanalta!

    VastaaPoista