VEGE-RENDANG
4-6 annosta
maustetahna:
1 iso hopeasipuli
8 valkosipulinkynttä
3 punaista chiliä
4 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
4 rkl sitruunaruohotahnaa
2 tl kurkumajauhetta
1/2 tl mustapippuria myllystä
*
4 rkl rypsiöljyä
wokkiin:
2 tlk à 400g kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
2 pkt à 250g härkistä
8 kaffirlimetinlehteä
4 rkl tummaa muscovadosokeria
ripaus suolaa
*
limetti
tuoretta korianteria
*
basmatiriisiä
1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Laita kaikki tahnan aineet rypsiöljyä lukuunottamatta mortteliin ja hienonna hyvin. Lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi
2. Siirrä tahna wokkiin ja paista koko ajan sekoittaen pari minuuttia
3. Lisää kookosmaito, soijakastike, kaffirlimetinlehdet, sokeri, suola ja härkis wokkiin, sekoita ja anna kiehua kannen alla puoli tuntia. Sekoita välillä
4. Keitä riisi. Tarjoa rendang riisin, limetinlohkojen ja hienonnetun korianterin kanssa
Valmistusaika: 45 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti