perjantai 24. helmikuuta 2017

Viikon kasvisruokapäivä

Syömme paljon kasviksia ja kasvisruokaakin viikottain.  Viime vuonna etsiskelin kaupoista nyhtökauraa ilman tulosta.  Koska tulos oli silloin laiha, en tänä vuonna ole enää vaivautunut etsimään, vaan kasvisruokamme proteiinina ovat toimineet pavut. Hesarin ruokatorstaissa oli vegaanisen curryn ohje, joka kuulosti heti meille sopivalta. Nyhtökauraa en nytkään löytänyt, mutta härkäpapuvalmiste, Härkistä sen sijaan oli. Varsin pitkää raaka-aine listaa ei kannata pelästyä, meillä ainakin niitä kaikki löytyy joko kaapeista tai viikottaiselta ostoslistalta. Tein Hesarin ohjeen kaksinkertaisena, mutta pidin chilien määrän ennallaan. Vähän muutin muitakin aineita, salottisipulien tilalla hopeasipuli ja fariinisokerin korvasin tummalla muscovadolla.Tämä curry maistuu kaikille, myös lihansyöjille. Maku on täyteläisen voimakas, ja koska jätin puolet chileistä pois, ei tulinen, vaan lämmittävä.


VEGE-RENDANG
4-6 annosta

maustetahna:
1 iso hopeasipuli
8 valkosipulinkynttä
3 punaista chiliä
4 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
4 rkl sitruunaruohotahnaa
2 tl kurkumajauhetta
1/2 tl mustapippuria myllystä
*
4 rkl rypsiöljyä

wokkiin:
2 tlk à 400g kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
2 pkt à 250g härkistä
8 kaffirlimetinlehteä
4 rkl tummaa muscovadosokeria
ripaus suolaa

*
limetti
tuoretta korianteria

*
basmatiriisiä

1. Valmista ensin maustetahna. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Laita kaikki tahnan aineet rypsiöljyä lukuunottamatta mortteliin ja hienonna hyvin. Lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi
2. Siirrä tahna wokkiin ja paista koko ajan sekoittaen pari minuuttia
3. Lisää kookosmaito, soijakastike, kaffirlimetinlehdet, sokeri, suola ja härkis wokkiin, sekoita ja anna kiehua kannen alla puoli tuntia. Sekoita välillä
4. Keitä riisi.  Tarjoa rendang riisin, limetinlohkojen ja hienonnetun korianterin kanssa

Valmistusaika: 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti