Helmikuun alussa Hesarin ruokatorstaissa oli kaksi mukavan oloista reseptiä; rapukakkuja ja niihin lisäkesalaatti. Rapukakkuihin oli aineet kotona ja salaattia varten tein muutamia hankintoja. Perjantain pikaisen kauppareissun jälkeen oli tarve saada nopeasti syötävää. Koska perjantain ruoka saa viedä ajatukset myös vapaaseen vikonloppuun, ruoka saa olla helppoa valmistaa ja hyvää. Tein äyriäisiä sahramikastikkeessa, ohje joka tavallisesti palvelee pastakastikkeena. Nyt pastan tilalla oli patonkia. Lauantaina siivoilin pakastinta ja käteen tarttui siikaa, lohta, kampasimpukoita ja katkarapuja. Siikaa, ja lohta vain 150g kumpaakin ja kampasimpukoita kokonaista 3. Katkarapuja sentään pieni avaamaton pussi. Lauantain ruokana siis bouillabasse.Rapukakut sunnuntaina olisivat olleet siis vähän liikaa äyriäisiä yhteen viikonloppuun. Salaattiaineet oli kuitenkin ostettu, joten salaatti pääsi bataattiranskalaisten ja broilerin seuraksi
CURRYLLA MAUSTETTU PINAATTI-MANGOSALAATTI
1/2 tl curryjauhetta
1 limetti
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
(sokeria)
1 kypsä mango
~150g lehtipinaattia
pieni rasia idunversoja
1. Pese ja raasta limetin kuori, purista mehu. Sekoita kuoriraaste, mehu, curry ja oliiviöljy, mausta suolalla ja sokerilla (oma lisäys)
2. Kuutioi mango. Pese ja kuivaa pinaatti. Sekoita kaikka salaatin aineet ja tarjoile heti
Valmistusaika: 10 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti