sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Hyvää Runeberginpäivää!

Tavallisesti minulla tulee kiire kaikkien kausijuhlien suunnittelussa, vappusimat laitan yleensä käymään päivää ennen vappuaattoa.Tänä vuonna tiesin kuitenkin jo viikkoja ennen Runebergin päivää, että haluan tehdä perinteiset Runebergin tortut kääretortun muotoon. Jopa ennen kuin näin ensimmäistäkään ohjetta ruokalehdistä tai blogeista. Muutamalla muullakin oli ollut sama ajatus, sen verran monta  versiota Runebergin kääretortusta löytyy. Tässä yksi, jonka leipurina toimi teinineiti. 

RUNEBERGINKÄÄRETORTTU
(gluteeniton)
4 kananmunaa
1/2 dl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
1/2 dl rouhittuja manteleita
(tai mantelirouhetta)
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
*
tummaa muscovadosokeria
*
täyte:
2 dl kuohukermaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl vadelmahilloa
1 liivatelehti
*
kuorrutus:
tomusokeria
sitruunamehua
punaista karamelliväriä

1. Vaahdota kananmunat ja sokerit.  Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteessa 6-8 minuuttia
2. Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele pinnalle tummaa muscovadosokeria. Kumoa kääretorttulevy päälle. Irrita paistoalustana ollut leivinpaperi ja anna torttulevyn jäähtyä
3. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, ja lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi
4. Kuumenna pari lusikallista vadelmahilloa, purista liivatelehdestä liika vesi ja sekoita kuumaan vadelmahilloon. Lisää reilu desi vadelmahilloa, ja sekoita. Kaada seos kermavaahdon ja juuston joukkoon, sekoita hyvin. Levitä kääretorttulevylle ja kääri torttu rullalle paperin avulla. Nosta kääretorttu pariksi tunniksi kylmään
5. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea seos ja valuta seosta lusikan avulla raidoiksi kääretortun päälle. Värjää osa seoksesta punaisella karamellivärillä ja tee osa raidoista punaisena. Anna kuorrutuken  jähmettyä ja tarjoile torttu

Valmistusaika: 20 min + paistaminen 8min + jäähtyminen 2 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti