RUNEBERGINKÄÄRETORTTU
(gluteeniton)
4 kananmunaa
1/2 dl fariinisokeria
1dl hienoa sokeria
1/2 dl rouhittuja manteleita
(tai mantelirouhetta)
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
*
tummaa muscovadosokeria
*
täyte:
2 dl kuohukermaa
180g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl vadelmahilloa
1 liivatelehti
*
kuorrutus:
tomusokeria
sitruunamehua
punaista karamelliväriä
1. Vaahdota kananmunat ja sokerit. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteessa 6-8 minuuttia
2. Levitä leivinpaperi pöydälle ja ripottele pinnalle tummaa muscovadosokeria. Kumoa kääretorttulevy päälle. Irrita paistoalustana ollut leivinpaperi ja anna torttulevyn jäähtyä
3. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, ja lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi
4. Kuumenna pari lusikallista vadelmahilloa, purista liivatelehdestä liika vesi ja sekoita kuumaan vadelmahilloon. Lisää reilu desi vadelmahilloa, ja sekoita. Kaada seos kermavaahdon ja juuston joukkoon, sekoita hyvin. Levitä kääretorttulevylle ja kääri torttu rullalle paperin avulla. Nosta kääretorttu pariksi tunniksi kylmään
5. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea seos ja valuta seosta lusikan avulla raidoiksi kääretortun päälle. Värjää osa seoksesta punaisella karamellivärillä ja tee osa raidoista punaisena. Anna kuorrutuken jähmettyä ja tarjoile torttu
Valmistusaika: 20 min + paistaminen 8min + jäähtyminen 2 tuntia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti