VALKOSUKLAA-SITRUUNAMUFFINIT
8 kpl keskikokoista
100g + 20g valkosuklaata
1 sitruuna
100g huoneenlämpöistä voita
80g hienoa sokeria
70g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1. Sulata 100g suklaata vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sula suklaa ohuena nauhana joukkoon ja sekoita
2. Raasta pestyn sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen sekoittaen
3. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. Paina jokaiseen vuokaan pala suklaata, suklaa saa paistaessa jäädä sulaksi sydämeksi. Paista 225-asteessa 8-10 minuuttia. Valmista vaniljakastike muffinien paistuessa
VANILJAKASTIKE
1 kananmunankeltuainen
1 dl täysmaitoa
1 vainiljatanko
1 tkl hienoa sokeria
1. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan
2. Anna kuumentua koko ajan sekoittaen. Kun kastike on saonnut (mutta ei vielä kiehu), nosta kattila liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetki, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Anna jäähtyä ja tarjoile muffinien lisänä
Valmistusaika: 15 min + paistaminen 10 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti