maanantai 13. helmikuuta 2017

Hyvää Ystävänpäivää!

Teinineitiä ei ollut vaikea houkutella leipomaan, kun ohjeessa oli sekä sitruunaa että valkosuklaata. Pohtipa hän voita ja sokeria vaahdottaessaan, että sama ohje kävisi, jos koulussa on kotitalouden tunnilla omavalintainen leivontatesti. Teimme nämä muffinit jo sunnuntaina, mutta hyvin ne sopivat ystävänpäivääkin juhlistamaan. Alkuperäinen ohje Nurmi-Vahtera-Rantala kirjasta Mojo. Minun uunissani ohjeen mukaan paistettuna muffinit olisivat jääneet raaoiksi, joten muutin paistolämpötilaksi 225-astetta. Vaniljakastiketta saisi 8 muffinia varten keitellä tupla-annoksen.Hyviä ja nopeita valmistaa. Ohjeessa mitat grammoina, kananmunani olivat keskikokoisia


VALKOSUKLAA-SITRUUNAMUFFINIT
8 kpl keskikokoista

100g + 20g valkosuklaata
1 sitruuna
100g huoneenlämpöistä voita
80g hienoa sokeria
70g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa

1. Sulata 100g suklaata vesihauteessa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää sula suklaa ohuena nauhana joukkoon ja sekoita
2. Raasta pestyn sitruunan kuori ja lisää taikinaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen sekoittaen
3. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin. Paina jokaiseen vuokaan pala suklaata, suklaa saa paistaessa jäädä sulaksi sydämeksi. Paista 225-asteessa 8-10 minuuttia. Valmista vaniljakastike muffinien paistuessa


VANILJAKASTIKE
1 kananmunankeltuainen
1 dl täysmaitoa
1 vainiljatanko
1 tkl hienoa sokeria

1. Halkaise vaniljatanko. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan
2. Anna kuumentua koko ajan sekoittaen. Kun kastike on saonnut (mutta ei vielä kiehu), nosta kattila liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetki, jotta kastikkeesta tulee tasaista. Anna jäähtyä ja tarjoile muffinien lisänä

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti