maanantai 7. lokakuuta 2013

Salaattia possun kaveriksi

Kesäisten grilliruokien takuuvarma kaveri, amerikkalainen kaalisalaatti sopii myös syksyyn, varsinkin possuruokien seuraksi. Kaalin sesonki kun on muutenkin. Tämä versio on myös kevyt, sillä majoneesin korvaa sitrusvinegretti. Omana jipponani lisäsin, nykyisin kaikkialla viljelemiäni, kuivattuja karpaloita.



COLESLAW ILMAN MAJONEESIA

pala valkokaalia
2 isoa porkkanaa
4 vartta kevätsipulia
1/2 dl kuivattuja karpaloita
*
kastike:
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa

1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta raastimen karkealla terällä. Suikaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki yhteen
2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Yhdistä kastikkeen aineet ja sekoita. Kaada kastike salaatin sekaan, sekoita hyvin ja anna maustua kylmässä ainakin pari tuntia. Lisää tarjolle tuotaessa kuivatut karpalot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti