tiistai 8. lokakuuta 2013

Myöhäisherännäinen

Uudet ruokatuulet puhaltavat jo, kun minä vielä toteutan viime vuoden trendejä.   Tämänkin ohjeen toteuttamista hoputti teini, joka  Pickalassa golfkierroksen jälkeen nautiskeltuaan alkoi pikkuhiljaa painostaa. Pakkohan äidinkin on yrittää. Blogimaailmassa tämä, oletettavasti amerikasta peräisin oleva herkku, on osuvasti nimetty nyhtöpossuksi eli bullet porkista on kysymys. Kyseessä on varsinainen slow food, sillä possun kypsennys vie puolisen päivää. Lisäkkeenä tarjottavan kaalisalaatin valmistin myös jo edellisenä päivänä maustumaan. Sinällään mukavaa vierastarjottavaakin, kun valmistelut voi tehdä ennakkoon ja ennen tarjoilua on vain possun lämmitys. BBQ-kastike on mukaelma ribsien mausteeksi aiemmin tekemästäni kastikkeesta.  Possun määrä tuntuu isolta, mutta määrä riittää korkeintaan kuudelle.


BULLED PORK LEIVÄT

1 1/2  kg kassleria
suolaa
mustapippuria myllystä
tummaa muscovadosokeria
*
BBQ-kastike
3 dl cokista
 (sokerista, kevytversiot eivät toimi)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl tummaa muscovadosokeria
1 dl ketsuppia
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl soijakastiketta
Savuchiliä maun mukaan

1. Hiero kasslerin pintaa suolaa, mustapippuria ja sokeria. Paista 100-asteessa foliolla peitettynä (tai padassa) noin kahdeksan tuntia
2. Valmista BBQ-kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Laita kastikkeen kaikki aineet kattilaan ja keitä hiljalleen puolisen tuntia kunnes kastike paksuuntuu
3. Riivi kypsä possu haarukalla "nyhdäksi". Poista samalla mahdollinen jäljelle jäänyt rasva. Kaada BBQ-kastike päälle ja sekoita. Tähän asti voit valmistella etukäteen
4. Tarjolle tuotaessa lämmitä possua uunissa puolisen tuntia
5. Tarjoile maukkaan leivän täytteenä kaalisalaatin kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti