SUPPILOVAHVERO-SINIHOMEJUUSTOTÄYTTEINEN NAUDAN ULKOFILEE
1 1/2 kg naudan ulkofileetä
1 1/2 l tuoreita suppilovahveroita
(n 1 1/2 dl kuivattuja)
2 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
paketti pekonia
1/2 pkt Auragold-juustoa
suolaa, mustapippuria myllystä
voita, rypsiöljyä
1. Kuori ja hienonna sipulit. Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Leikkaa 5 pekoniviipaletta suikaleiksi kylmälle paistinpannulle. Paista kunnes pekonit alkavat saada väriä. Lisää sipulit ja paista pari minuuttia. Lisää sienet ja paista kunnes sienistä on haihtunut neste. Mausta suolalla ja mustapippurilla
2. Leikkaa naudanfilee auki kuin kirja, ja levitä auki. Levitä sinihome lihan päälle ja sieniseos sen päälle. Jätä toisesta reunasta hiven tyhjää, jotta täyte ei pursua käärittäessä ulos
3. Kääri filee rullalle kuten kääretorttu ja sido puuvillalangalla rulla neljästä kohtaa (tarkempia ohjeita löytyy googlaamalla, lupaan minäkin seuraavan kerran laittaa kuvia). Paista lihan pinnat kiinni voi-rypsiöljyseoksessa kuumalla paistinpannulla. Laita uunivuuan pohjalle suolaa ja mustapippuria ja pyörittele liha mausteissa. Laita loput pekonit lihakäärön pinnalle. Paista 175-asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 52-astetta ( medium), kypsemmän lopputuloksen haluava odottaa yli 60-asteen. Kääri liha folioon ja anna lämpötilan tasaantua vartti ja leikkaa liha viipaleiksi
Lihalämpömittari on aika käyttökelpoinen kapistus. Mulle on käynyt niin, että kotiuunissa 800 gramman naudan ulkofileen paistaminen kesti 1,5 tuntia. Ihan saman kokoinen pala ihan samanlaista lihaa ihan samalla reseptillä kypsyi toisessa (ammattilais)uunissa 25 minuuttia... Onneksi oli lihalämpömittari :)
VastaaPoista