TILLILLÄ MAUSTETUT BLINIVOHVELIT
(10 blinivohvelia)
4 dl kermaviiliä
20g hiivaa (2/5 palaa)
2 tl hienoa sokeria
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl maitoa
40g voita
1 1/2 tl suolaa
2 rkl hienonnettua tilliä
*
paistamiseen (kirkastettua) voita
1. Lämmitä kermaviili kattilassa kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan kohota 40 minuuttia
2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset. Laita maito ja voi pieneen kasariin, anna maidon lämmitä ja voin sulaa. Lisää taikinajuureen maito-voiseos, loput jauhot, keltuaiset, tilli ja suola. Sekoita lopuksi mukaan vaahdotetut valkuaiset
3. Voitele vohvelipannua ja paista blinivohvelit. Tarjoile heti mieleisieni täytteiden kanssa
MÄTIMOUSSE
150g mätiä (nyt siianmätiä)
1 1/2 dl smetanaa
2 tl konjakkia
mustapippuria
2. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele mukaan mäti ja konjakki. Mausta mustapippurilla
KATKARAPUTÄYTE
500g katkarapuja
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 banaanisalottisipuli
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl majoneesia
1 dl smetanaa
1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita katkaravut, sipuli, tilli ja sitruunankuori. Lisää majoneesi ja smetana. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti