sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergin kakkua

Kerrankin olen jonkun jutun kanssa ajoissa liikkeellä. Muistin, että tiistaina on Runebergin päivä, joten leivonnainen sunnuntain iltapäiväkahville oli tiedossa. Olen käyttänyt samaa ohjetta jo muutaman vuoden. Tänä vuonna leivonnaisten muoto muuttui pikkutortuista yhdeksi isoksi irtopohjavuuassa paistetuksi. Ja kuten tavallista uunituore leivonnainen on oiva syy kutsua naapurit iltapäiväkahville.

RUNEBERGIN KAKKU
(gluteeniton)


200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100g mantelirouhetta
5 gluteenitonta joulupiparia
2 dl gluteenitonta korppujauhoa
1 dl kuohukermaa
2 dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
*
Disaronno- mantelilikööriä
*
vadelmahilloa
*
tomusokeria
sitruunanmehua, vettä

1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen
2. Murskaa piparit  muruksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada taikinaan. Lisää kerma ja sekoita hyvin
3. Rypistele leivinpaperi kakkuvuokaan ja kaada taikina vuokaan, tasoita
4. Paista 175 asteessa n 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä
5. Kostuta jäähtynyt kakku Disaronno - manteliliköörillä ( 3-5 rkl)
6. Valmista sokeri-vesikuorrute sekoittamalla 2 dl tomusokeria ja pisaroittain sitruunanmehu-vesisekoitusta. Laita kuorrute pussiin ja pursota kakun pinnalle. Viimeistele vadelmahillonokareilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti