RUNEBERGIN KAKKU
(gluteeniton)
200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100g mantelirouhetta
5 gluteenitonta joulupiparia
2 dl gluteenitonta korppujauhoa
1 dl kuohukermaa
2 dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
*
Disaronno- mantelilikööriä
*
vadelmahilloa
*
tomusokeria
sitruunanmehua, vettä
1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen
2. Murskaa piparit muruksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada taikinaan. Lisää kerma ja sekoita hyvin
3. Rypistele leivinpaperi kakkuvuokaan ja kaada taikina vuokaan, tasoita
4. Paista 175 asteessa n 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä
5. Kostuta jäähtynyt kakku Disaronno - manteliliköörillä ( 3-5 rkl)
6. Valmista sokeri-vesikuorrute sekoittamalla 2 dl tomusokeria ja pisaroittain sitruunanmehu-vesisekoitusta. Laita kuorrute pussiin ja pursota kakun pinnalle. Viimeistele vadelmahillonokareilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti