keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Maukasta arkikeittoa

Kiireisen työ- ja harrastusviikon pelastus on keitto. Arjessa vain valikoima jää varsin suppeaksi; nakkikeitto, jauhelihakeitto, kasvissosekeitto. Kalakeitto on jo luovuuden huippu. Tämän päiväinen keitto rakentui otetaan mitä kaapista löytyy periaatteella ja siitä riittää huomisellekin. Keiton kanssa tarjoilin sämpylöitä, joihin upotin aamuisen kaurapuuron loput.

MINESTRONE

1pkt pekonia
3 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
2 tlk (à 400g) tomaattimurskaa
2 l vettä
kasvisliemikuutio
rosmariininoksa
6 isoa porkkanaa
300g pitkiä papuja (pakaste)
1/2 l kuivapastaa
nyt porkkana-kurpitsa mini farfalleja
1 pss pakasteherneitä
*
parmesaania

1. Kuori, halkaise ja viipaloi salottisipulit ohuiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Suikaloi pekoni
2. Kaada rypsiöljyä ison paksupohjaisen kattilan pohjalle ja lisää pekonit, sekoittele. Kun pekonin rasva alkaa sulaa ja pekoni ottaa väriä lisää sipulit. Jatka kuullottamista samalla sekoittaen pari minuuttia
3. Lisää vesi, tomaattimurska, pieneksi kuutioidut porkkanat , pasta ja rosmariinin oksa. Keitä 3 minuuttia ja lisää paloiksi leikatut pavut  ja keitä kolme minuuttia. Nosta rosmariinin oksa pois ja lisää lopuksi herneet ja tarkista maku
4. Raasta tarjoillessa pinnalle parmesaania 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti