tiistai 22. tammikuuta 2013

Tästä tuli suosikki

Vuoden alussa tehdyn sopimuksen mukaan tänään olisi ollut nuorison ruuanvalmistusvuoro. Edellisillä kerroilla he ovat tehneet pasta bolognesea ja arkista meksikonkeittoa.  Puuha on ollut mieleistä ja sujunut hyvässä yhteishengessä. Sekä pikkuneiti että teini ovat tänään kuitenkin puolikuntoisia ja molemmilla on tiedossa useampi koe, joten annoin heidän keskittyä toipumaan ja kokeisiin lukemiseen. Kokkausvuoro on tiedossa sitten viikonloppuna. Nuorison oli määrä valmistaa Kotijakeittiön tammikuun numerossa 2013 esiteltyä juusto-broileripastaa, joten minä käytin samaa ohjetta, tosin varsin paljon soveltaen. Alla ohje kuten minä sen valmistin. Tapani mukaan mentiin niillä aineilla, joita kaapista löytyi. Ohjeeni on iso ja siitä riittää taas lämmitettäväksi huomiselle. Viipaloin lopun broilerin kastikkeen sekaan ja sekoitin spagetin kanssa. Koko perhe ihastui tähän reseptiin. 

VUOHENJUUSTO-BROILERIKASTIKE JA SPAGETTIA

500g spagettia
*
750g broilerin minuuttipihvejä
2 banaanisalottisipulia
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
3,3 dl ruokakermaa
100g pehmeää vuohenjuustoa
50g goudaa raastettuna
*
1/2 rouhittuja maapähkinöitä
muutama lehti rucolaa
10 basilikan lehteä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne kevyesti rypsiöljyssä. Lisää broileri ja anna paistua molemmin puolin. Nosta broileri sivuun
2. Lisää pannulle kerma, vuohenjuusto ja gouda. Sekoita kunnes juustot ovat sulaneet. Anna hautua viitisen minuuttia. Keitä tällä välin pasta
3. Nosta broilerit kastikkeeseen. Hienonna rucola ja basilika. Ripottele tarjolle tuotaessa kastikkeen pinnalle yrtit ja rouhitut pähkinät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti