PARSAKAALI-SEESAMINUUDELEITA JA BROILERIA SATAY
Broileria satay:
1 kg broilerin rintafileitä
marinadi:
3 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
3 rkl hunajaa
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
2 tl korianterin siemeniä jauhettuna
1 rkl sitruunan mehua
4 rkl rypsiöljyä
1. Aloita broilerin marinoinnilla. Tee marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset uunivuuassa
2. Leikkaa broilerin rintafileet kolmeen osaan ja laita marinadiin. Sekoita hyvin ja anna marinoitua huoneenlämmössä 2 tuntia
3. Paista 225 asteessa puoli tuntia, käännä palat paistamisen puolessa välissä ja valele marinadilla
Valmista satay-kastike tällä ohjeella
Parsakaali-seesaminuudelit
1 parsakaali
paketti (6 kiekkoa) munanuudeleita
1/2 kanaliemikuutio
vettä
*
kastike:
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 salottisipulia
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 rkl soijaa
3 rkl seesamin siemeniä
5 rkl seesamiöljyä
*
tuoretta korianteria
1. Lohko parsakaalista kukinnot ja kuori varsi ja leikkaa lanteiksi
2. Valmista kastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda seesamin siemenet kuivalla pannulla. Sekoita kastikkeen aineet seesamin siemeniä lukuun ottamatta
3. Laita liemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää parsakaalin lanteiksi leikattu varsi. keitä pari minuuttia ja lisää kukinnot. Keitä minuutti ja lisää nuudelit, sekoita. Anna kiehua 3 minuuttia (tai pussissa mainittu nuudeleiden kypsymisaika). Valuta vesi pois. Kaada kastike ja seesamin siemenet sekaan ja sekoita. Hienonna pinnalla tuoretta korianteria
Tarjoile nuudelit broilerin ja satay-kastikkeen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti