KARKKIPOSSU
1 kg possun kassleria
Haudutusliemi:
1 l vettä
4 dl vähäsuolaista soijaa
2 dl valkoviiniä
1 dl osterikastiketta
½ dl Ketjap Manista (makea soijakastike)
1 dl sokeria
1 valkosipulinkynsi
5 cm inkivääriä
1 rkl korianterinsiemeniä
2 valkopippuria
2 kanelitankoa
4 tähtianista
Karkkikastike:
2½ dl haudutuslientä
2 kanelitankoa
4 tähtianista
1 dl vettä
400 g palmusokeria
Valmistelut aloitetaan päivää ennen aiottua ruokailua
Päivä 1:
1. Keitä kaikki haudutusliemen aineet isossa kattilassa. Lisää liha ja anna sen hautua 3-4 tuntia miedolla lämmöllä kannen alla
2. Nosta kattilasta jäähtymään. Laita jäähtynyt liha kevyen painon alle jääkaappiin yön yli
3. Siivilöi liemi ja laita jääkaappiin
Päivä 2:1. Ota liha jääkaapista. Kuori haudutusliemen päältä hyytynyt rasva. Mittaa 2 1/2 dl lientä kattilaan, lisää kanelitangot ja tähtianikset. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä
2. Mittaa toiseen kattilaan vesi ja palmusokeri. Sulata sokeri miedolla lämmöllä. Kun sokeri on liuennut veteen, kuumenna seosta kunnes sokeri alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta
3. Kaada liemi varovasti sokerin joukkoon. Anna seoksen kiehua hiljaa, kunnes se paksunee. Tähän meni minulta aikaa reilu puoli tuntia
4. Kuumenna öljy omassa kattilassaan
5. Paloittele possu pieniksi kuutioiksi. Friteeraa lihakuutioita, kunnes ne ovat kullanruskeita.
6. Nosta lihakuutiot kattilasta reikäkauhalla talouspaperin päälle valuttamaan liika rasva pois
7. Nosta lihakuutiot tarjoiluvadille ja kaada karkkikastike päälle
THAISALAATTI
kastike:
pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 dl Ketjap manista
1 dl vähäsuolaista soijaa
4 rkl hunajaa
2 limettiä
*
1 salottisipuli
1 punainen chili
1 sitruunaruoho
2 vartta kevätsipulia
nippu tuoretta minttua
nippu tuoretta korianteria
1.Kuori ja raasta inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta limettien kuori ja purista mehu. Sekoita kaikki kastikkeen aineet
2. Kuori ja viipaloi sipuli, poista chilistä siemenet ja hienonna se. Poista sitruunaruohosta uloin kerros ja hienonna se. Viipaloi kevätsipuli ja hienonna minttua ja korianteri. Sekoita salaatin aineet ja lisää kastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti