Lapset ovat näin joulun alla kaupan valmisglögien suurkuluttajia. Itsekin taidan nauttia huomenna mökillä lasillisen perinteistä Tähti-glögiä takkatulta tuijotellen. Joskus on kuitenkin mukava tehdä jotain erilaista. Miguelin perheen viime viikonloppuisen vierailun alkuun tarjosimme vaaleaa glögiä pienten torttutaikinaleivonnaisten kanssa. Glögin kiehauttaminen haihdutti alkoholiprosentit, joten terästin aikuisten glögin tilkalla calvadosta.
VAALEA GLÖGI
1 l englantilaista omenasiideriä
kanelitanko
2 tähtianista
3 neilikkaa
2 rkl tummaa muscovadosokeria
1 appelsiini
kuivattuja omenarenkaita
calvadosta
kuivattuja karpaloita
1. Mittaa kattilaan siideri, mausteet ja sokeri. Pese appelsiini ja raasta kuori kattilaan, purista myös mehu sekaan. Lisää mukaan vielä muutama kuivattu omenarengas. Kiehauta ja jätä maut imeytymään puoleksi tunniksi
2. Kuumenna glögi tarjolle tuotaessa uudelleen kiehumapisteeseen. Laita lasin pohjalle kuivattu omenarengas, lisää glögi (ja loraus calvadosta aikuisille) ja pari kuivattua karpaloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti