sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Pikainen jälkiruoka

Voi- ja torttutaikinalevyt ovat käteviä muulloinkin kuin joululeivonnassa. Alkuviikosta teen vanhanajan lihapiirakkaa keskiviikkoillan ateriaksi mökille.  Tämä blokkaus on kuitenkin muutaman viikon takaisen sunnuntailounaan jälkiruoka. Taas mentiin sillä mitä kaapissa on. Tämä nopeatekoinen herkku maistuu myös kahvileipänä yllätysvieraiden saapuessa.


VOITAIKINALEIVOKSET

torttutaikinalevyjä
säilykepersikoita
pähkinöitä
(kananmuna voiteluun)
*
vaniljakastiketta

1. Leikkaa sulaneet torttutaikinalevyt kahtia. Tee taikinapyörällä n 1/2 cm taikinaneliötä pienempi neliö levyn sisälle, siten että pinta vähän painuu, muttei mene rikki
2. Leikkaa persikat viipaleiksi ja levitä levyjen pienen neliön sisälle. Rouhi pinnalle pähkinöitä. Voitele reunat kananmunalla ja paista neliöt 200 asteessa noin vartti. Tarjoile vielä lämpiminä vaniljakastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti