CARI DO BIEN
(äyriäiscurry)
1tl keltaista currypastaa
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 sitruunaruohon varsi
1 tl (palmu) sokeria (laitoin muscovadosokeria)
5 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 banaanisalottisipulia
2 punaista chiliä
(ohjeessa 4 pientä, laitoin 2 isompaa)
(6 kaffirlimetin lehteä)
korvasin raastetulla limetin kuorella ja mehulla
2 tlk à 400ml kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
ohjeessa vietnamilaista, käytin thaiversiota
rypsiöljyä
1kg sinisimpukoita
500g raakoja jättikatkaravun pyrstöjä
*
tuoretta korianteria
*
riisinuudeleita
1. Kuori ja hienonna sipulit, hienonna chilit. Poista sitruunaruohosta uloin lehti ja puumainen yläosa, hienonna. Poista tomaateista kanta ja leikkaa tomaatit kuutioiksi
2. Laita currytahna, jeera, kurkuma, korianterin siemenet, sitruunaruoho ja sokeria mortteliin ja jauha tahnaksi. Lisää puolet tomaateista ja tee tahnamainen seos. Alkuperäisessä ohjeessa kaikki tomaatit käytettiin tahnaan, minä jätin osan kuutioiksi liemeen
3. Kuumenna öljy wokissa. Paista sipuleita ja chilejä 2-3 minuuttia. Lisää maustetahna ja jatka paistamista 3 minuuttia. Lisää kookosmaito, kalakastike, loput tomaattikuutiot, limetin kuoriraaste ja 1/2 limetin mehu. Sekoita ja anna hautua 5 minuuttia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria tai kalakastiketta.
4. Puhdista simpukat ja heitä auki pysyvät pois (jollei kauppiaasi tehnyt tätä valmiiksi). Lisää ravunpyrstöt liemeen ja hetken kuluttua simpukat. Curry on valmista kun simpukat ovat avautuneet. Viimeistele tuoreella korianterilla
5. Keitä lisäkkeeksi riisinuudeleita
Valmis annos |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti