BORSSIKEITTO LAMPAANJAUHELIHALLA
8-10 annosta
2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä
n. 1kg tuoreita punajuuria
3 isoa porkkanaa
2 sellerinvartta
1/2 kg valkokaalia
rypsiöljyä
kasvislientä
(1 pkt (240g) Pirkka lampaan jauhelihaa)
2 tl kuivattua meiramia
2 rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria
suolaa
*
tarjoiluun ranskankermaa
1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat. Viipaloi sellerinvarret. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Käytä punajuuria käsitellessäsi kertakäyttöhanskoja, jotta kädet eivät värjäydy
2. Kuullota sipuleita ja selleria hetki rypsiöljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi, mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa
3. Kuullota suikaloitua kaalia, porkkana- ja punajuuriraastetta rypsiöljyssä isossa kattilassa. Kasvisversiossa jätä jauheliha pois ja kuullota sipulit ja selleri voi ensimmäisenä ja lisää muut kasvikset sen jälkeen kuullottumaan. Lisää 1 1/2 l kasvislientä ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 45 minuuttia hiljakseen kannen alla. Lisää tarvittaessa kasvislientä, keitto saa kuitenkin olla paksuhkoa
4. Lisää jauhelihaseos ja sekoita, anna kiehua muutama minuuttia. Mausta meiramilla ja omenaviinietikalla
5. Tarjoile ranskankerman kanssa
Borssikeitto on lapsuuden suosikkiruokani ja edelleen hyvin korkealla lempiruokalistalla :)
VastaaPoistaEn ole koskaan itse ryhtynyt tätä keittoa keittelemään, pitäisi kyllä joskus kokeilla.